AirBaltic vajutab gaasi põhja

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic tegevjuht Martin Gauss
AirBaltic tegevjuht Martin Gauss Foto: Sander Ilvest

Kuigi lätlaste lennufirma airBaltic juht lükkab tagasi väited, nagu võiks Nordica nende turuliidri rolli piirkonnas kõigutada, annab nende järgmiste aastate tegevuskava tunnistust sellest, et nüüd pannakse kõik mängu, et oma positsioon säilitada.

Eile oma viimasest viiest tegevusaastast Riias ülevaate andnud airBalticu tegevjuht Martin Gauss ütles, et sel aastal plaanib airBaltic juurde osta kuus uut Bombardier CS300 lennukit ning esimene neist saabub juba selle nädala lõpus. Ka kavatsevad lätlased veel nii 2018. kui ka 2019. aastal kuus sama tüüpi lennukit aastas juurde osta.

Lisaks plaanib lennufirma hiljemalt 2022. aastaks välja vahetada kõik oma 12 Bombardier Q400 tüüpi lennukit, mis mahutavad 76 inimest ja mida airBaltic kasutab valdavalt teistesse Balti riikidesse ja Skandinaaviasse lendamiseks. Gauss põhjendas seda reisijate arvu kasvuga, mis on tinginud vajaduse suuremate lennukite järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles