Aas: Paiga kipuvad juhtuma igasugused ebameeldivused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aasa kinnitusel käitus 20. märtsil Tallinna Linnahalli nõukogu esimehe kohalt tagasi kutsutud Meelis Pai ametis olles omavoliliselt.

«Mis puudutab Meelis Pai töölt ja nõukogust lahkumist, siis tundub, et temaga kipuvadki igasugused ebameeldivused juhtuma. Inimene ei peaks endale nõukogu esimehena kirjutama 3500-eurost palka, 300-eurost telefonikompensatsiooni ega kuue kuupalga suurust lahkumishüvitist,» rääkis Aas.

«Rõhutan, et selliseid tingimusi ei olnud Meelis Pai kellegagi kokku leppinud. Samuti omas ta sellel hetkel sissetulekut kahest allikast, esiteks Salme Kultuurikeskusest ja teiseks Tallinna Linnahalli nõukogust,» lisas Tallinna linnapea kohusetäitja.

Linnahalli projekteerimise asjus möönis Aas, et jaanuaris laekus Tallinna Linnahalli ASi poolt juhatuse liikme Väino Sarneti isikus tellitud eksperthinnang projekteerimise maksumuse kohta, mille koostas AS Telora-E. «Kui laekus Alliansi pakkumine, mis ületas eksperthinnangut kolme miljoni [euro] võrra, siis oli see halb üllatus kõigile ja loomulikult ei olnud sellise pakkumisega võimalik edasi minna,» sõnas ta.

Pai sõnul püüdis Tallinna Linnahalli AS Sarneti eestvedamisel anda projekteerimistööd otsustuskorras arhitektibüroole Allianss Arhitektid, mille pakkumise maksumus ulatus üle üheksa miljoni euro. Pai ei olnud nõukogu esimehena sellega nõus ning sellele järgnes tema ametist tagasikutsumine.

Sarnet nimetas Pai väiteid alusetuks ja kinnitas, et Pai tagasikutsumise põhjus oli linnahalli kunstilise juhi tööleping, mille viimane sõlmis iseendaga. «Otsimaks mingisuguseid ähmaseid põhjuseid, millest on räägitud enne seda sündmust hoopis teistmoodi, on hale kaitsestrateegia,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles