Mikser kohtumisest USA välisministriga: riikide tugev strateegiline side sai kinnitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Balti riikide välisministrite kohtumisel USA välisministri Rex Tillersoniga sai kinnitust, et Balti riikide ja Ameerika ühendriikide strateegiline side on tugev ja jätkuv, sõnas välisminister Sven Mikser.

«USA on meie oluline liitlane ja me jagame lisaks ühistele huvidele ja julgeoleku väljakutsetele ka ühiseid väärtusi,» ütles Mikser välisministeeriumi vahendusel teisipäeval aset leidnud kohtumise järel.

Balti riikide välisministrid tänasid kohtumisel USA-d pikaajalise panuse eest Balti riikide ja Euroopa julgeolekusse laiemalt ning kinnitasid Balti riikide pühendumust kaitsekohustuse täitmisele. Tillerson kinnitas omalt poolt, et USA toetus NATO-le on vankumatu.

Välisministrid rõhutasid kohtumisel ka mittekonventsionaalsete ohtudega võitlemise olulisust. «Küberjulgeolek on lahutamatu osa laiemast julgeoleku kontseptsioonist ning on ilmne, et tulevikus peame selle teemaga kollektiivselt veelgi rohkem tegelema,» rõhutas Mikser. Välisministrid nõustusid, et küberjulgeoleku puhul tuleb mõelda ka selle valdkonna õigusliku reguleerimise üle.

Terrorismivastasest võitlusest rääkides kinnitasid välisministrid rahvusvahelise koordinatsiooni ja koostöö tõhustamise vajalikkust. «Terrorism on meie ühine väljakutse ning ka Eesti soovib panustada vastavalt oma võimetele,» sõnas Mikser. Tillersoni sõnul hindab USA kõrgelt Balti riikide panust terrorismivastasesse võitlusesse.

Kohtumisel arutati ka energiajulgeolekut, transatlantilise vabakaubanduse ja strateegilise kommunikatsiooni küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles