Sünnipäevapidu tõi tingimisi karistused (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Möödunud aasta detsembris võõras suvilas sünnipäevapidu pidanud seltskonnas alaealistele alkoholijoomist võimaldanud noormehed said kohtus tingimisi karistada.

2016. aasta detsembris tungis 12 noort omavoliliselt Pihtla vallas Nässuma külas asuvasse suvilasse, mille omanik elab Soomes, kirjutab Saarte Hääl. Noortel oli plaanis võõras suvilas sünnipäeva pidada.

Naaber kutsus pidulistele politsei, osa noori pistis politsei eest jooksu ja mõned noored toimetati Kuressaarde.

Eile tunnistati kaks alaealistele alkoholijoomist võimaldanud täisealist noormeest Kuressaare kohtumajas süüdi ja mõlemale määrati tingimisi vangistus. 

Jansen Orgusaar sai süüdistuse kaheksale alaealisele alkoholijoomise võimaldamises ja karistuseks kolm kuud tingimisi vangistust kaheksakuuse katseajaga, lisaks tuleb tal menetluskuludena välja käia 825 eurot.

Sandro Õunpuu, kelle nimel on ka üks kehtiv kriminaalkaristus, sai süüdistuse kahe alaealise joomisele kallutamises ja karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust 18 kuu pikkuse katseajaga, kohtukuludena tuleb tal tasuda 801 eurot.

Mõlemad noormehed on allutatud kriminaalhooldusele ega tohi katseajal alkoholi tarvitada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles