Tallinna sisekontroll uurib Meelis Pai tegevust Salme kultuurikeskuses

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Sander Ilvest

Salme kultuurikeskuse kunstilise juhi Meelis Pai tegevus on aasta algusest Tallinna sisekontrolli uurimise all.

Põhja-Tallinna valitsuse teatel pöördus linnaosavanem Raimond Kaljulaid juba aasta alguses Tallinna sisekontrolli poole, et see uuriks Meelis Pai juhitava lasteteatri projektiga seotud tellimusi ja sõlmitud lepinguid.

Kaljulaidi sõnul sai uurimine alguse Salmes tegutseva lasteteatri eelmise aasta lõpus lavale toodud lasteetenduse piletitulu prognoosi mitte täitumisest. Tekkinud miinus tuli katta Salme kultuurikeskuse eelarvest.

«Sellega seoses vaatas linnaosa üle talle alluvas kultuurikeskus Salmes selle projekti raames sõlmitud lepingud ja makstud arved,» ütles Kaljulaid.

Pärast raamatupidamisdokumentide läbi vaatamist leidis linnaosa juhtkond, et on alust pöörduda linna sisekontrolöri poole palvega nende tehingutega tutvuda ning hinnata, kas kõik kokkulepped on sõlmitud kooskõlas linna õigusaktide ja hangete läbiviimise korraga.

Linna sisekontrolöri teenistus tegeleb praegu uurimisega. Umbes kuu jooksul peaks uurimine lõpule jõudma ning siis selgub, kas Pai jätkab kultuurikeskuse kunstilise juhina.

Põhja-Tallinna valitsus ei täpsustanud, millised sõlmitud lepingud ja makstud arved tähelepanu äratasid, kuna see võib kahjustada sisekontrolli tööd. Kuni sisekontrolöri teenistus töötab, on kõik Salme kultuurikeskuse tehingud ka linnaosa valitsuse täiendava tähelepanu all.

20. märtsil otsustas Tallinna linnavalitsus erakorralisel istungil vabastada Meelis Pai Tallinna Linnahalli ASi nõukogu esimehe kohalt. 

Tegevlinnapea Taavi Aasa sõnul oli Meelis Pai vabastamise põhjuseks iseendaga sõlmitud tööleping kunstilise juhi ametikoha täitmiseks, kusjuures lepingu tingimustes polnud omaniku esindajaga kokku lepitud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas märkis, et prokuratuur ei ole Pai suhtes meedias kirjutatu põhjal kriminaalmenetlust alustanud. «Kui tulevikus peaks siiski Meelis Pai tegevuses ilmnema kuriteole viitavaid tunnuseid, siis loomulikult alustatakse ka kriminaalmenetlust,» sõnas Kallas.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles