EKRE saadik küsis kuluhüvitise eest nõu erakonna aseesimehelt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Arno Sild
Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Arno Sild Foto: Riigikogu

Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatusse kuuluv riigikogu liige Arno Sild tellis eelmisel aastal erakonna aseesimehelt Merry Aartilt 1520 euro eest nõustamist ning lasi arved kompenseerida kuluhüvitisest.

Riigikogu kantseleile esitatud dokumentidest selgub, et Sild tellis eelmisel aastal Aarti osaühingult Mermiko Consult konsultatsioone kuuel korral: märtsis veeseaduse ja mais maaelu arengukava toetuste praktilisest rakendumisest, juulis Euroopa Liidu põllumajanduse abipaketi mõjust, septembris karusloomakasvatuse sotsiaalmajanduslikest mõjudest, novembris maaelu arengukava toetuste sanktsioneerimise põhimõtetest, probleemidest ja võimalikest lahendustest ning detsembris karusloomakasvatuse lõpetamise mõjudest Eestis.

Arvete kohaselt kestsid konsultatsioonid teemast olenevalt neli kuni kuus tundi ja läksid maksma 160–240 eurot. Kokku kulus Sillal konsultatsioonidele 30 tundi ja 1200 eurot, millest osa tasus ta kuludokumentide kohaselt ka sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles