Parvlaevad Tiiu ja Piret võivad jõuda üheaegselt Eestisse (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu seilamas üle Biskaia lahe.
Tiiu seilamas üle Biskaia lahe. Foto: Joël Le Bec

TS Laevad  alustas täna Poola laevatehaselt Remontowa parvlaeva Piret vastuvõtmist, praegu on Kieli kanalile lähenemas ka Türgist koduteel olev parvlaev Tiiu, mis tähendab, et asjaolude kokkulangemisel võivad mõlemad parvlaevad jõuda Eestisse üheaegselt.

TS Laevad poolt võtavad laeva vastu laevandusvaldkonna juht-juhatuse  liige Mart Loik ning peakapten- mereohutusjuht Jaanus Matso. Mart Loigu sõnul ollakse hetkel veel klassiühingu (DNV) poolt laevale vajalike sertifikaatide ootel. 

«Poolas on kohal ka veeteede ameti esindaja, kes viib läbi laeva meresõiduohutuse alase auditit ajutise meresõiduohutuse korraldamise tunnistuse (ISMC) väljastamiseks ning peab kinnitama laeva vastavuse kehtivatele nõuetele,» lisas Loik.

Enne laevatehasest väljumist tuleb teha ka viimased  ettevalmistused ehk läbi viia õppused meeskonnale, varustada laev vee, toiduainete ja kütusega.  Laeva toob Eestisse kapten Ringo Koppel koos meeskonnaga. Koduteed alustab Piret eeldatavasti käesoleva nädala lõpus. Teekond Poola laevatehasest  Eestisse võtab orienteeruvalt ööpäeva. Liinile mineku ettevalmistamiseks saabub laev Eestis esmalt Tallinna Vanasadamasse.

Piret  hakkab reisijaid teenindama Virtsu-Kuivastu  liinil ning kõigi eelduste kohaselt asub laev liinile aprilli teises pooles.

Türgi laevatehasest Eesti poole teel olev parvlaev Tiiu on täna õhtul jõudmas Kieli kanalisse ning heade ilmastikutingimuste korral võib juhtuda, et kaks parvlaeva Tiiu ja Piret jõuavad üheaegselt Eesti vetesse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles