Keeleinspektsioon võib koolijuhi tõttu Tallinna haridusametit trahvida

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Garanža.
Sergei Garanža. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Haridus- ja teadusministeeriumi kinnitusel on nende alla kuuluv keeleinspektsioon valmis keelenõuet eirava koolijuhi Sergei Garanža tõttu tegema sunnirahahoiatuse ka Tallinna haridusametile. «See olukord nõuab tõesti lahendamist,» nentis ministeerium.

Postimees kirjutas kolmapäeval, et alles kuu varem oma eesti keele oskusega hoobelnud Tallinna Linnamäe vene lütseumi juht põrus järjekordses keeleinspektsiooni kontrollis. Ehkki koolidirektoril peab olema C1-keeletase, ei ole pikaaegne koolijuht Garanža nõutud keeletaset senini tõestanud.

Keeleinspektsioon on Garanža keeleoskust vahelduva eduga kontrollinud juba viimased paarkümmend aastat. Inspektsiooni võimuses pole aga kedagi ametist vabastada ja Garanžaga peaks tegelema tema tööandja ehk Tallinna haridusamet. Sealt öeldi aga Postimehele, et Garanža on hea koolijuht ja temaga pole korralduste täitmisel ega asjaajamisel probleeme olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles