Jääkaru või porikaru?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkarupoeg Aron
Jääkarupoeg Aron Foto: Inari Leiman

Märtsikuu viimane rõõmsalt päikeseline nädal äratas paiselehed, meelitas kulu alt välja sinilillede õienupud ning pani peenardel õitsema lumi- ja märtsikellukesed ning krookusedki. Töönädal lõppes reede hommikul küll lumevaibaga, kuid aprilli alguseks lubatud kevadised soojakraadid ei lase talvel siiski tagasi tulla.

Jääkarupoeg Aron (pildil) ja ema Friida, kes nägid juba välja parajad porikarud – basseinimõnude nautima õppimiseks peab karupoeg veel kasvama –, said lumel püherdades veidi kasukat valgendada. Kolmeaastane jääkarutüdruk Nora aga pladistab basseinis ja mürab pallidega nii hoogsalt, et ei pane ümbrust tähelegi.

Rookassid kurameerivad. Kevadiselt tokerjad kulaanid võtavad igal võimalusel päikest ja harjutavad jooksusammu. Kuldfaasanid annavad kõlavalt teada, et nende pulmarüü on nüüd täiuslik. Pruun-harjasvöölastele anti madistamiseks pehkinud puunott, taimetoidulised loomaaiaasukad aga maiustavad värskete paju- ja viljapuuokstega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles