Eakas jahimees hukkus Lõuna-Viljandimaal oma kaaslase kuuli läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Viljandimaal Abja vallas Penuja külas hukkus üleeile hilisõhtul pimeduse saabudes sokujahti pidanud jahimees, keda tabas kaaslase kuul.


«Siin tuleb mõlemale poolele kaasa tunda,» lausus eile Abja jahimeeste seltsi esimees Priit Kask. «Kaasa tuleb tunda mõlemale poole, teine peab selle teadmisega nüüd elama.»
Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzini sõnul ei saa nad praegu veel avaldada ei ohvri ega kahtlustatava nime; algatatud on kriminaalasi ettevaatamatuse tõttu surma põhjustamise paragrahvi järgi, karistuseks võib olla kuni kolm aastat vangistust.

Õnnetu lasu teinud kütt helistas esmaspäeval kell 22.56 politseisse ja teatas, et lasi Abja vallas Penuja külas jahi käigus maha teise jahimehe. 1930. aastal sündinud mees suri sündmuskohal.
«Oleks mehed kõiki eeskirju järginud, oleks kõik korras,» oli Kask kindel.

Laskja viga seisnes Abja jahimeeste seltsi esimehe Kase sõnul selles, et ta ei näinud täpselt, mille pihta laskis. «Enne ei saa päästikule vajutada, kui sa ei tea, mida lased,» lausus ta.
Pihtasaanu poleks aga tohtinud ilma vestita mööda põldu ringi luusida – jahiseaduse järgi peavad jahimehed mitmekesi jahti pidades kandma punast vesti.

Kask viibis eile Tallinnas ega olnud juhtunu üksikasjadega täpselt kursis.
Sama jahiseltsi liige Märt Lond aga lausus, et laskja ja surmasaanu läksid samale sokujahile, ent laskja jõudis kohale natuke hiljem.

Autost väljunud, nägi ta põllu peal kogu, mida pidas saagiks, ja tulistas, ent sai pihta hoopis millegipärast põllul kummargil olnud teisele jahimehele.
Kase sõnul on jahiselts juhtunust šokis. Samalaadseid juhtumeid on varem üheskoos arutatud ja pead vangutatud, et kuidas sellised õnnetused küll juhtuvad.

Jahiseltsi esimees oli peamiselt imestunud just hukkunud mehe käitumise üle.
«Ta oleks nädala pärast saanud 80-aastaseks ja on juba kusagil 60 aastat jahil käinud. Nüüd siis selline rumal käitumine,» rääkis Kask. «Teine mees on alles noor, käitus ettevaatamatult ega veendunud, mida ta tulistab. Kahju on ikka mõlemast.»

Viimane traagiline jahiõnnetus leidis aset 2008. aasta novembris, kui nädalase vahega juhtus lausa kaks surmaga lõppenud jahiõnnetust.
Raplamaal Juuru vallas Härgla küla lähistel metsas peeti organiseeritud jahti, kui üks metssiga tulistanud Soome jahiturist tabas kogemata teist Soome jahituristi.

Nädal varem juhtus õnnetus Saare maakonnas Salme vallas Ansekülas, kus 60-aastane jahimees hakkas pärast küttimise lõppu oma relva autosse paigutama. Relv läks ootamatult lahti ning kuul tabas jahimeest jalga. Mees suri sündmuskohal.

Rohkem surmaga lõppenud jahiõnnetusi pole viimase viie aasta jooksul juhtunud, küll on nii jahimehed kui kõrvalised isikud jahi käigus vigastada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles