Merevägi alustab Tallinna lahel ja Saaremaa lähistel miinitõrjeoperatsiooni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinitõrjeoperatsioon.
Miinitõrjeoperatsioon. Foto: Eesti Kaitsevägi

Merevägi alustab algaval nädalal nii Saaremaa lähistel kui Tallinna lahel miinitõrjeoperatsiooni, et kaardistada ajalooliselt miiniohtlikke alasid ning teha kahjutuks sealt leitavad lõhkekehad.

Operatsioonil osaleb 10 tegevväelast kahest tuukrigrupi meeskonnast. Sobivate ilmaolude korral tehakse lokaliseeritud ja identifitseeritud lõhkekehad ka kahjutuks, teatas kaitseväe peastaap.

Miinituukrite mittemagnetiline ja madalakustiline varustus võimaldab sukelduda kuni 55 meetri sügavusele ning sügavusest olenevalt on võimalik vee all püsida kuni neli tundi. Veealuste objektide avastamist hõlbustavad mereväe tuukrite kasutuses olevad käsisonarid ning mehitamata sensorkandjate süsteemid REMUS 100.

Viimastel aastakümnetel on Eesti merealadel avastatud, identifitseeritud ja kahjutuks tehtud üle 1200 meremiini ja muu lõhkekeha. Iga-aastaste demineerimisoperatsioonidega vähendatakse ajalooliste lõhkekehadega kaasnevaid võimalikke riske ja muudetakse merealade kasutamine turvalisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles