Galerii: parvlaev Piret jõudis Tallinna

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolas Remontowa laevatehases valminud parvlaev Piret jõudis täna hommikul Tallinna Vanasadamasse, kus ta seisab eile Eestisse saabunud parvlaev Tiiu kõrval.

Parvlaev Piret väljus Poola laevatehasest Remontowa laupäeva õhtul Eesti aja järgi kell 18 koduteele. Laeva tõi Eestisse 12-liikmeline meeskond eesotsas kapten Ringo Koppeliga. Koppel ütles, et teekonnale kulub orienteeruvalt 36 tundi.

Eile Tallinna Vanasadamasse jõudnud parvlaev Tiiu väljus Türgi Sefine laevatehasest 11. märtsil. Neljapäeva õhtul jõudis laev Kieli kanali ääres asuvasse Brunsbütteli sadamasse, mis oli viimane vahepeatus enne Eestisse jõudmist. Laeva pardal on kokku 13 meeskonnaliiget.

Parvlaevad pidanuks jõudma mullu sügisel

Tallinna Sadam sõlmis Türgi Sefine ja Poola Remontowa laevatehasega lepingud nelja parvlaeva ehitamiseks 2014. aasta oktoobris. Algse plaani järgi pidanuks kõik neli laeva jõudma Eestisse hiljemalt mullu sügisel, enne 1. oktoobrit, kui Tallinna Sadam võttis Väinamere Liinidelt mandri ja Lääne-Eesti suursaarte vahelise laevaliikluse korraldamise üle.

Mullu mais leppisid Tallinna Sadam ja Remontowa laevatehas kokku, et Piret valmib algsest kavast kolm kuud hiljem, uueks valmimistähtajaks seati lepingus 1. detsember 2016. Mullu juulis selgus, et neljast tellitud laevast jõuab oktoobriks liinile heal juhul vaid üks laev.

Augusti lõpus teatas TS Laevad, et ükski neljast uuest parvlaevast ei jõua tähtajaks liinile. TS Laevad otsustas rentida kuni uute laevade saabumiseni asenduslaevadeks Vjatšeslav Leedole kuuluvad parvlaevad St. Ola ja Harilaid ning Olav Miilile kuuluva Hiiumaa. Mullu juulis ostis Tallinna Sadam Vjatšeslav Leedolt parvlaeva Regula, mida ettevõte hakkab pärast kõigi nelja uue parvlaeva saabumist kasutama varulaevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles