Teave tehtud parkimistrahvide kohta pannakse internetti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahvi kviitung.
Parkimistrahvi kviitung. Foto: Priit Simson

Tallinna transpordiametil valmis uus veebipõhine viivistasuotsuste jälgimise lahendus. Teavet parkimistasu mittemaksmise eest tehtud viivistasuotsuse kohta saab Tallinna linna koduleheküljelt www.tallinn.ee.

Avalehekülje rubriigist Populaarsemad teemad tuleb valida alajaotus Parkimine. Siis avaneb lehekülg Parkimine Tallinnas, sellelt leheküljelt tuleb valida alajaotusest Vaided rubriik Info parkimistrahvide kohta.

Kui kasutaja sisestab oma sõidukile tehtud viivistasuotsuse numbri ja sõiduki registreerimisnumbri, avanevad selle rikkumise kohta käivad fotod ja viivistasuotsuse sisu.

Tallinna tasulisel parkimisalal on kolm tsooni – vanalinn, südalinn ja kesklinn. Tasulisel alal parkides tuleb kohe parkimise eest  tasuda – seda saab teha kas mobiiltelefoni vahendusel, ostes parkimisautomaadist parkimispileti või asetades sõiduki armatuurlauale nähtavale kohale eelsoetatud parkimispiletid. Esimesed 15 minutit parkimist on tasuta.

Tasulisse parkimisalasse sisenemisest teavitavad liikluskorraldusvahendid, kus on kirjas, millise tasulise tsooniga on tegu ja kui palju maksab 15 minutit tasulist parkimist sellel alal paikneval avalikul parkimiskohal.

Kui parkimise eest ei tasuta või tasutakse vähem kui selles tsoonis parkimine maksab, siis vormistab parkimiskontrolör viivistasuotsuse ja asetab sellekohase teabe auto esiaknale. Kui teade viivistasuotsusest läheb kaduma, siis saadetakse sõiduki omanikule või vastutavale kasutajale teave postiga  rahvatikuregistris registreeritud aadressile.

Korduvatele meeldetuletustele vaatamata viivistasuotsuse täitmata jätmise korral annab transpordiamet võlgade sissenõudmise kohtutäiturite ja inkassofirmade hoolde. Võla tasumisest ei pääse ka Tallinnas kehtiva parkimiskorra vastu eksinud Soome kodanikud – selle tagab Eesti kohtutäiturite ja Soome inkassofirmade tõhus koostöö.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles