Nõmme turg saab purskkaevu ja korralikud toiduletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kioskid. Pilt on illustreeriv.l
Kioskid. Pilt on illustreeriv.l Foto: Toomas Huik

Nõmme turu eskiisprojekt näeb ette lisaks kioskitele ja ajutistele välilettidele turu keskele purskkaevu rajamise.

Turul kauplejatele tutvustatakse homme Nõmme kultuurikeskuse suures saalis turuala eskiisprojekti ning edasisi koostöövõimalusi.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul saab Nõmme endale kevadeks turu, mis teeb silmad ette paljudele Tallinna turgudele.

Turuplatsi keskossa on planeeritud statsionaarsed sisemüügikioskid, parklapoolsesse ossa aga hooajakaupade müügiks mõeldud teisaldatavad välimüügiletid. «See võimaldab vajadusel korraldada temaatilisi laatasid või vabaõhuüritusi,» ütles Vakra.

Turuplatsi keskele rajatakse purskkaev ning istutatakse põõsad, mille läheduses asuvatel pinkidel saab turumelust jalga puhata.

«Kõige olulisem on aga see, et luuakse tänapäevased tingimused liha-, kala- ja piimatoodete müügiks, mis praegu puuduvad,» rõhutas Vakra. Kala pole nõmmelastel võimalik praegu turult üldse osta.

Augustis võitis Nõmme turu projekteerimiseks riigihanke OÜ AakEr Projekt. Ehitusluba vajavate kioskite projektid valmivad detsembri keskpaigaks.

Rekonstrueerimistööd algavad 5. jaanuaril ning kestavad ligikaudu 4 kuud. Renoveeritud turg avatakse hiljemalt järgmise aasta 15. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles