«Vahetund Postimehega»: mis saab IRList ja kui seotud on Trump Venemaaga

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Tänases saates arutlesime IRLi tuleviku üle, rääkisime Peterburi pommiplahvatusest ja Donald Trumpi administratsiooni sidemetest Venemaaga. Stuudios olid Evelyn Kaldoja Postimehe välisuudistest ja Karin Kangro Eesti uudistest, saatejuhtideks Madis Vaikmaa Arterist ja Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Laupäevase IRLi volikogu eel arutasime erakonna hädade üle: «Sügisel toimuvad kohalikud valimised, kus IRLi ootab ees suur langus. Eelmistel valimistel oli IRL üle Eesti teisel kohal ja kogus 17,2 protsenti toetust. Praegu näitavad uuringud, et IRLi toetus kõigub 6 ja 9 protsendi vahel, samal ajal on paremtiivale tekkinud EKRE ja Vabaerakond, samuti on IRL kaotanud toetust Reformierakonnale. Ehk reiting ja valimiste lähenemine on põhiline, mis erakonna sees pinget kruvib,» ütles Karin Kangro sisevaidluste kommentaariks.

Rääkides IRLi probleemide põhjustest, tõi Lauri Hussar välja juhtimise: «Toona tehti tõsiselt strateegiline viga, mis maksis IRLile väga palju valijaid: selle asemel, et sõnastada end rahvuskonservatiivses nišis, anti see ära Reformierakonnale, nagu ka riigikaitse ja julgeolekuteemad ning ise loodeti sotsiaalsema sõnumiga läbi lüüa. Kui juurde tulid ka EKRE ja Vabaerakond, siis oligi märkimisväärne osa mängumaast ära antud.»

Saadet saab järelkuulata siin samas loos asuvast pleierist ja Kuku koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles