Jõudu juurde saavad kiirreageerijad tutvustasid oma tööd

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti eelarvesse lisandub järgmise kolme aasta jooksul 21,5 miljonit eurot, mis on ette nähtud kiirreageerijate ja piirkonnapolitseinike arvu tõstmiseks.

Kiirreageerijate hulk tõuseb kaks korda – 75-lt 150-le. Uued kiirreageerimisüksused luuakse Ida ja Lääne prefektuuri, kus neid varem pole olnud. Mõlemas üksuses saab olema 25 liiget. Põhja ja Lõuna prefektuuri kiirreageerimisüksustes kasvab liikmete arv vastavalt 58-lt 65-le ja 17-lt 35 inimesele.

Kiirreageerijaid on siseministeeriumi selgitusel juurde vaja peamiselt seetõttu, et olukord maailmas on muutunud ja kiirreageerijatel on sellega seoses ka üha rohkem ülesandeid. «Lisaks riigisisesele julgeolekule tuleb tihti tagada ka väline julgeolek, osaleda projektides välismaal,» lausus siseministeeriumi kommunikatsiooninõunik Karin Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles