Seakasvatajad puhusid elu sisse lihatööstusele Vastse-Kuustes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö tsehhis algab Margus Linnamäe juurest, kes on rümpade ettetükeldaja. Järgneb lõikajate liin, kus jagatakse tükid, mis sobivad singiks, vorstiks või näiteks grill-lihaks.
Töö tsehhis algab Margus Linnamäe juurest, kes on rümpade ettetükeldaja. Järgneb lõikajate liin, kus jagatakse tükid, mis sobivad singiks, vorstiks või näiteks grill-lihaks. Foto: Margus Ansu

Kui on olemas tootmishooned ja oskustööjõud, tuleb seda võimalust kasutada, otsustasid seakasvatajad ja lõid Eesti esimese ühistulise lihatööstuse. Aasta ja kolm kuud pärast Vastse-Kuuste lihatööstuse sulgemist on tootmistsehh taas avatud. Seal tegutseb kodumaiseid seakasvatajaid ühendav ühistu Eesti Lihatööstus ning kohe-kohe jõuab nende toodang poelettidele.

Investeeringu suurus jäi nulli ja kümne miljoni euro vahele, muheles ühistu juht Urmas Laht, soostumata täpsemat summat nimetama. Lisaks omavahenditele võeti laenu kahest pangast. 

Vahepealsel ajal on soetatud tehnikat ning täiustatud retsepte ning poelettidele ollakse valmis murdma 44 tootega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles