Täna algab sinilillekampaania

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilillekampaania saab teoks neljandat aastat.
Sinilillekampaania saab teoks neljandat aastat. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu eestvedamisel algab täna koostöös Naiskodukaitsega neljas heategevuslik sinilillekampaania, millega kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki.

Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu esimees staabiveebel Enn Adoson ütles, et kampaania eesmärk on sinilillemärki kandes näidata, et märkame ja väärtustame veteranide panust. «Kõigile, kes igapäevaselt meie kaitsevõime tagamise eest seisavad, on see suur tunnustus,» kinnitas ta.

Heategevuskampaania avatakse täna õhtul Tallinna Vabaduse väljakul, kus koos kampaaniameeskonna ja naiskodukaitsjatega loovad noorimad riigikaitsesse panustajad, noorkotkad ja kodutütred ühiselt veteranide toetussümboli kujundi sinilille. 

Avapäevast võtavad osa president Kersti Kaljulaid, kaitseväe veteranide ühingu ja vigastatud võitlejate ühingu esindajad, kaitseväe orkester, Kaitseliidu torupillimängijad ja rahvatantsurühm Uppsar. 

Sinilille sümboolikaga kogutava tulu suunab ühing lisaks vigastatud veteranide toetamisele Haapsalu rannapromenaadile liikumispuudega inimestele välitrenažööride ala rajamiseks, soetab Ida-Viru keskhaigla taastusravi osakonnale invalifti basseini pääsemiseks ja toetab MTÜ Peaasjad tegevust meeste vaimse tervise edendamisel. 

Iga sinilillemärk, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti, on käsitööna tehtud. Kõikjal Eestis aitavad sinilillemärke ja sõnumit levitada ning annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud.

Sinilillemärke ja -käepaelu saab osta kõigil veteranipäeva üritustel, Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, Apollo raamatu- ja meelelahutuskeskustes, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskites ja Tallinna lennujaamas, Nordica lendudelt ning koostöös Itella Smartpostiga ka annameau.ee kodulehelt 6.-30.aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles