Kohus saatis Dmitri Linteri elatisrahavõla süüasja materjalid tagasi prokuratuuri

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate lõigus.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate lõigus. Foto: Ekraanitõmmis

Süüdistuse järgi aastaid elatisraha maksmisest kõrvale hoidnud Kremli-meelse aktivisti Dmitri Linteri süüdistusakt saadeti tagasi prokuratuuri.

Süüdistuse kohaselt ei täida 2007. aprillirahutustes osalenud Linter alates 2009. aastast kuni praeguseni kohtuotsust ja hoidub kõrvale igakuise elatisraha maksmisest. Mullu 8. novembri seisuga on elatisraha võlgnevus kokku 9073,53 eurot.

Prokuratuuri hinnangul hoiab Linter elatisraha maksmisest kõrvale teadlikult ja kuritahtlikult. Süüdistus on esitatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb lapse ülalpidamise kohustuse rikkumist.

Täna toimus mehe süüasjas eelistung. Istungil palus Linteri kaitsja tagastada süüdistusakt prokuratuurile, kuna see ei vastanud tema hinnangul kriminaalmenetluse seadustiku nõuetele. Prokurör vaidles kaitsja taotlusele vastu ning märkis, et süüdistusakti tagastamine ei ole põhjendatud.  

Pärast kriminaalasja materjalidega, esitatud taotlustega ja poolte seisukohtadega tutvumist otsustas kohus, et süüdistusakt tuleb tõepoolest prokuratuurile tagastada. Selle kohta tegi kohus ka vastava määruse.

Süüdimõistmisel ootab teo toimepanijat ees rahaline karistus või kuni ühe aasta pikkune vangistus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles