Keskkonnainspektsioon: Tallinn peab ise oma prügiprobleemid lahendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmevedu Lasnamäel Koorti tänaval.
Jäätmevedu Lasnamäel Koorti tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnainspektsiooni hinnangul peab Tallinna linnavalitsus tagama linna territooriumil probleemideta korraldatud jäätmeveo.

«Jäätmeveo kui elutähtsa teenuse korraldamine on kohaliku omavalitsuse pädevuses. Praegu on vedaja küll olemas, kuid see ei tule oma kohustustega toime. Ettenähtud prügimahutite tühjendamisgraafikutest ei peeta kinni, halvemal juhul jäetakse prügi vedamata,» ütles keskkonnainspektsiooni Harjumaa büroo juhataja Monica Rand pressiteate vahendusel.

«Kortermajade juurde tekivad järjest teated, et seoses Tallinna Jäätmekeskuse hankija poolsete probleemidega on jäätmevedu häiritud. Loomulikult on inimesed rahulolematud ja pöörduvad kaebustega erinevate ametkondade, sealhulgas keskkonnainspektsiooni poole,» lisas Rand.

Tallinna linn on linnavolikogu määrusega kehtestanud Tallinna jäätmehoolduseeskirja, millest lähtub, et järelevalvet käesolevast eeskirjast tulenevate nõuete täitmise üle teostavad Tallinna keskkonnaamet, munitsipaalpolitsei amet ja linnaosade valitsused käesolevas eeskirjas, jäätmeseaduses, pakendiseaduses ja keskkonnajärelevalve seaduses sätestatud korras.

Elanikel tuleks jäätmeveo probleemidega pöörduda eeskätt linnavalitsuse poole, mis saab enda valitud prügivedajat mõjutada nii leppetrahvide kui vajadusel lepingu ülesütlemisega ning võimekama vedaja valimisega. Tallinna suurusel linnal on selleks nii kogemused kui ressursid, seega on praegused probleemid elanikele igapäevase teenuse osutamisel lubamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles