Kohus kuulutas endise politseikomissari Alice Järveti istungi kinniseks

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet
Alice Järvet Foto: Liis Treimann / Postimees

Harju maakohus kuulutas teiste inimeste eraelu ja tervist puudutavate andmete avaldamises süüdistatava Alice Järveti kohtuistungi kinniseks.

Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja tegi taotluse istungi kinniseks kuulutamiseks, viidates käsitlemisele tulevatele  tundlikele andmetele inimeste eraelu kohta. Kaitsja ning süüdistatav olid istungi kinniseks kuulutamisega nõus. Pärast pooletunnist vaheaega teatas kohtunik Violetta Kõvask, et otsustas prokuröri taotluse rahuldada.

Prokurör süüdistab Alice Järvetit selles, et töötades Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo komissarina, avaldas ta talle ametitegevuse käigus teatavaks saanud teise isiku tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetluse Järveti suhtes 2009. aasta aprillis karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumist ja mille eest kohtus süüdimõistmisel karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Alice Järvet saatis oma ametikoha meiliaadressilt oma toonasele elukaaslasele Erkile elektronkirja, mis sisaldas ühe naisterahva tervist ja eraelu puudutavat teavet.

Mõne aja pärast saatis Järvet oma ametikoha meiliaadressilt elukaaslasele järgmise elektronkirja, mis sisaldas ühe meesterahva ja kahe naisterahva eraelu puudutavat teavet.

«Alice Järvet oli teadlik, et politsei andmekogu kasutajal on keelatud teha päringuid, mis ei ole seotud tema tööülesannete täitmisega, ning anda edasi teavet kolmandatele isikutele,» on prokuratuuri pressinõunik Carol Merzin varem Postimees.ee'le selgitanud.

Järveti töökohustuste hulka nimetatud teabe edastamine ei kuulunud, samuti edastas ta süüdistuse kohaselt infot selleks õigustamata isikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles