Fotod: 1200 inimest pani end sõjalis-sportlikul rännakul proovile

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Pakri poolsaarel toimunud traditsioonilisel sõjalis-sportlikul võistlusel Scoutsrännak pani end 30-kilomeetrisel rajal proovile ligi 1200 võistlejat, teiste seas ka liitlasriikide sõdurid.

Scoutspataljoni taasloomise 16. aastapäevale ja kaitseväe veteranidele pühendatud traditsioonilisel Scoutsrännakul osales nii kaitseväelasi, liitlasi, kaitseliitlasi kui ka politsei- ja piirivalveameti, vanglaameti ning teiste jõustruktuuride teenistujaid. Osalejate seas oli ka tsiviilisikuid. 

Vormi ja relva kandvate osalejate arvestuses võitis võistluse Kristjan Timmusk vanglaametist, tsiviilriietuses võistelnute hulgas oli teist aastat järjest parim Armo Hiie.

«Olen Scoutsrännakul kokku kolmandat korda, kuid vormi ja relvaga arvestuses võistlen teist korda. Rada oli tänavu hea, päike paistis ja mõnus oli joosta,» ütles Timmusk, kelle aeg oli kolm tundi ja üheksa minutit.

Üldarvestuses võitnud reservväelase Armo Hiie võiduaeg oli kaks tundi ja 36 minutit. Tema võistles ilma välivormi ja relvata, kandes siiski 15 kilo kaaluvat seljakotti.

Pakri poolsaarel kulgenud ligi 30 kilomeetri pikkuse rännaku läbimiseks oli võistlejatel aega kaheksa tundi. Kaitseväelastel ja jõustruktuuri esindajatel kuulus varustuse hulka teenistusrelv ja kümne kilogrammi raskune seljakott, samuti pidid nad läbima rännaku välivormis. Teised osalejad kandsid 15 kilogrammi raskust seljakotti.

Kõiki võistlejaid, kes lõpetasid rännaku vähem kui nelja tunniga, autasustasid korraldajad medaliga. Lisaks said esimesed sada vormi ja relvaga lõpetanud osalejat Scoutspataljoni embleemiga t-särgid.

Scoutsrännaku korraldaja leitnant Allar Villa sõnul ühendab väeosa taasasutamise sümboliks olev rännak endas pidupäeva ja sportliku jõukatsumise. «Kui enamasti pakutakse aastapäevadel torti, siis meie eesmärk on anda osalejatele midagi kasulikku ehk siis füüsilist pingutust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles