EKRE valib pühapäeval uue juhtkonna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Riigikogus opositsiooniline Konservatiivne Rahvaerakond peab pühapäeval Tartus Vanemuise kontserdimajas kongressi, kus valitakse tõenäoliselt esimeheks tagasi neli aastat erakonda juhtinud Mart Helme.

EKRE kongress koguneb erakonnale järgnevaks aastaks juhte valima pühapäeval kell 11. Iga-aastase kongressi avab erakonna auesimees Arnold Rüütel. Kongressil esineb kõnega EKRE esimees Mart Helme, kellele lisaks saavad sõna partei volikogu esimees Paul Puustusmaa, fraktsiooni juht Martin Helme, noorteorganisatsiooni esimees Ruuben Kaalep, naisorganisatsiooni juht Kai Rimmel ja kristliku ühenduse esimees Tarmo Hints.

Päeva teises pooles valib EKRE üheks aastaks ametisse esimehe ja kolm aseesimeest ning juhatuse, volikogu ja revisjonikomisjoni uue koosseisu. Varem on erakond teatanud, et enamik ringkondi on esimehe kandidaadiks esitanud Mart Helme ning aseesimeesteks on enim pakutud Martin Helmet, Henn Põlluaasa, Merry Aarti ja Jaak Madisoni. Helme, Aart ja Madison on erakonna aseesimehed ka praegu.

EKRE juhatusse kuuluvad praegu lisaks esimehele ja aseesimeestele Urmas Espenberg, Helle Kullerkupp, Siim Pohlak, Anti Poolamets, Raivo Põldaru, Henn Põlluaas, Malle Pärn, Arno Sild, Olev Teder ja Rein Tölp. Eelmisel kongressil juhatusse valitud Maria Kaljuste visati erakonnast juhatuse eelmise nädala otsusega välja.

Päevakorra kohaselt peaks EKRE kongress pühapäeval muutma veel ka erakonna põhikirja ja vastu võtma poliitilise avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles