Otseülekanne: Hardi Tiiduse nimeline koolinoorte mälumäng «Uus hõbe»

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimub Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis kolmas üleriigiline Hardi Tiiduse nimeline mälumäng «Uus hõbe». Postimees näitab gümnaasiumidevaheliselt jõuproovilt otsepilti. 

Otseülekande ajakava

kl 11 Kogunemine ja võistkondade registreerimine Gustav Adolfi gümnaasiumis
kl 12 «Uus hõbe» mälumäng Mederi saalis, avamine
kl 13.30 Gustav Adolfi gümnaasium pakub külalistele harivat elamust ja tutvumist vana majaga
kl 14.30 Kogunemine Mederi saalis ning superfinaali pääsenud võistkondade teadustamine
kl 14.40 Superfinaal
kl 15.30 Autasustamine ning pildistamine
kl 16 Mälumängu lõpetamine

Mälumängu teema on tänavu «Euroopa Liit – eile, täna ja homme». Võistlusel osalevad järgmised koolid: Tallinna Prantsuse lütseum; Jakob Westholmi gümnaasium; Tallinna 21. kool; August Kitzbergi nim gümnaasium; Rapla Vesiroosi gümnaasium; Jüri gümnaasium; Saku gümnaasium; Türi ühisgümnaasium; Lähte ühisgümnaasium; Kose gümnaasium; Lihula gümnaasium; Vanalinna hariduskolleegium; Tartu Jaan Poska gümnaasium; Põlva gümnaasium; Tallinna tehnikagümnaasium; Antsla gümnaasium; Gustav Adolfi gümnaasium; Rakvere gümnaasium; Ülenurme gümnaasium ja Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Mälumängu juhib ürituse patroon Siim Kallas. Võistluse peaauhind on reis Rooma, 2. ja 3. koha võitjad reisivad vastavalt Rootsi ja Soome.

Mälumäng toimub legendaarse telemehe, tõlkija ja mälumängija Hardi Tiiduse auks, kes õppis ka ise kunagi Gustav Adolfi gümnaasiumis. Üks tema juhitud telesaateid 1970ndatel ETVs oli «Vana hõbe», kus Tiidus rääkis Vana-Kreeka ja Vana-Rooma ajaloost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles