Toomi välispoliitiline soolo tekitas pahameele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide rünnakule Süürias Eesti poliitikute poolt antud järelkaja näitab, kuivõrd lahknevad on Keskerakonna välispoliitilised vaated. Peaminister Jüri Ratas pidi eile hukka mõistma oma erakonnakaaslase, venemeelse Yana Toomi kriitika Ühendriikide jõulise reaktsiooni heaks kiitnud välisministri Sven Mikseri aadressil.

«Mida kuradit? Eesti välisminister kiidab heaks ameeriklaste rünnaku Süüria vastu? Ilma ÜRO resolutsioonita? Sõda teise riigi vastu. «Asjakohane ja vajalik.» «Poliitiline pööre.» See pole mingi pööre, see on läbikukkumine ja rahvusvahelise õiguse rikkumine. Mine räägi nüüd, kuidas keegi teine seda rikub ja kuidas see on vastuvõetamatu. Mikser on loll. Pardon my French,» kirjutas korduvalt Süüria riigipea Bashar al-Assadiga kohtunud eurosaadik Yana Toom oma sotsiaalmeediakontol.

Tema kriitika sundis tunde hiljem võtma sõna muidu vaoshoituse poolest tuntud erakonnakaaslast, peaminister Jüri Ratast. Valitsusjuht teatas, et al-Assadi režiimi keemiarünnak oma inimeste vastu oli räige rahvusvahelise õiguse rikkumine, mis näitas, et senine kurss pole Süüria konfliktile lahendust toonud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles