Eestit külastab tuleval nädalal Poola president

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronisław Komorowski päeval, mil ta riigipeaks vannutati. Pildil koos abikaasa Anna Komorowskaga.
Poola president Bronisław Komorowski päeval, mil ta riigipeaks vannutati. Pildil koos abikaasa Anna Komorowskaga. Foto: SCANPIX

Järgmise nädalal esmaspäeval ja teisipäeval viibib Eestis töövisiidil Poola president Bronisław Komorowski koos abikaasa Anna Komorowskaga.

Kohtumistel Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga tulevad kõne alla kahe riigi vahelised ja regionaalsed suhted, energiajulgeolek, Eesti kogemused ja prioriteedid Euroopa Liidus ning Poola ELi eesistumine, teatas välisministeerium.

President Komorowski avab visiidi käigus Poola-Eesti ärifoorumi, külastab Eesti Sõjamuuseumit Viimsis ning peab avaliku loengu Tartu Ülikoolis.

Eesti Sõjamuuseumis avatakse mälestustahvel Józef Klemens Piłsudskile ning Tartus asetatakse pärg Stefan Batory mälestusmärgi juurde.

Abikaasa Anna Komorowska osaleb visiidi käigus Eesti Lastekirjanduse Keskuses raamatu «Väike Chopin» esitlusel ning tutvub Tallinna vanalinnaga.

President Toomas Hendrik Ilves ning proua Evelin Ilves annavad Poola esipaari auks õhtusöögi ning võõrustavad neid oma kodus, Ärma talus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles