Kopli noortemaja: me ei ole nõus süstlavahetuspunkti rajamisega Sitsi tänavale (1)

, Kopli noortemaja metoodik-projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu Instituut tahab rajada süstlavahetuspunkti Sitsi tänaval asuva viiekorruselise elamu esimesele korrusele.
Tervise Arengu Instituut tahab rajada süstlavahetuspunkti Sitsi tänaval asuva viiekorruselise elamu esimesele korrusele. Foto: Eero Vabamägi

Oleme sügavalt mures, mis toimub praegu ilma elanikke ja kohalikke olusid arvestamata süstlavahetuspunkti rajamiseks Sitsi tänavale.

Inimesed on vihased, nõutud ja kaitsetud. See on nende jaoks eluline küsimus. Kogutud on tuhandeid elanike ja lapsevanemate allkirju süstlavahetuspunkti rajamise vastu Sitsi tänavale ning need on Tervise Arengu Instituudile (TAI) üle antud. On toimunud juba mitu koosolekut, kus kohalikud elanikud on selgitanud oma seisukohti. Kahjuks elanike häält ei kuulata.

Reedel, 7. aprillil Ristiku põhikoolis toimunud koosoleku järel leidis meedias kajastust vaid TAI seisukoht, et probleem saab kenasti lahendatud ja et Sitsi tänavale on kõige sobivam koht leitud. Meedias välja paisatud fakt, et Sitsi tänava ümbruses liigub kõige rohkem narkomaane ja seetõttu on süstlavahetuspunkti kõige sobivam asukoht Sitsi 28 kortermaja esimesel korrusel, ei veena kohalikke elanikke. Milles nemad süüdi on, et nende kodukohta kõigi nende ja nende laste turvalisuse arvelt rajatakse süstlavahetuspunkt?

Ka Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on aru saanud, et see ei ole õige koht. Nad on sellest ka avalikult teavitanud, et kordamisele läheb täpselt sama viga, mis kunagi juba tehti Erika tänaval.

Kuidas ei arvestata saja meetri kaugusel Lina 8 asuva laste haridusasutusega? Tallinna Kopli Noortemajas õpib 530 last. Enamik neist elab lähipiirkonnas. Kes lähemal, kes kaugemal, aga nad tulevad noortemajja jala ja üksinda, ilma lapsevanemateta. Vanemad saadavad lapsed kooli ja ringidesse täie teadmisega, et nende lapsed on turvaliselt hoitud ja et nad tulevad elusalt ja tervelt iga päev koju tagasi. Nende teekond möödub Sitsi tänavast, sest see on noortemajja Lina tänavale tulekuks möödapääsmatu. Kas see ei ole fakt, mida tuleb arvestada?

Palume kõigi jõududega kaasa aidata, et terve mõistus kaaluks üles lihtsad lahendused, mille tagajärjed võivad olla väga kurvad. Ka tavalised inimesed ja nende lapsed vajavad kaitset. Me ei taha saada statistikas üheks kurvaks numbriks, kui midagi kas või üheainsa lapsega juhtub seetõttu, et ta juhtus olema lihtsalt valel ajal ja vales kohas teel kooli või koju või huviringi.

Palume kõigi jõududega kaasa aidata, et leida õige lahendus ja tõepoolest sobiv koht süstlavahetuspunkti jaoks. Tallinn, sealhulgas Põhja-Tallinn ei ole veel nii täis ehitatud, et ei oleks võimalik leida teistsugust lahendust kui punkti asukoht lasteasutuse esises kortermajas. Pingutagem koos natuke rohkem selle nimel, et tõepoolest probleem lahendada ilma kedagi turvaohtu seadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles