Korb nimetab küladelt 30 000 euro nõudmist kiusuks

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viira ja Soohara küla
Viira ja Soohara küla Foto: graafika: Alari Paluots

Üle Eesti vaidleb praegu vähemalt 22 küla oma edasise saatuse üle. Üks markantsemaid näiteid nende seast on kahe küla vägikaikavedu Põlvamaal, kus koduvald nõuab külade lahkumise eest 30 000 eurot valuraha. Riigihalduse minister Mihhail Korb peab seda kiusuajamiseks.

Eilne Postimees kirjutas, kuidas Põlvamaal Veriora vallas soovivad kaks küla haldusreformi käigus liituda Põlva vallaga, sest külaelanikud on juba aastaid käinud asju ajamas Põlvas ning nende lapsed käivad seal koolis-lasteaias. Veriora vald ei taha neil aga minna lasta ja sunnib liituma kodukohast sootuks kaugemal asuva Räpina vallaga.

Viira ja Soohara küla elanikud on korraldanud küsitluse ning mõlema küla rahvas andnud sajaprotsendilise jah-sõna liitumiseks Põlva vallaga. Veriora vallavolikogu ei pidanud rahva tahet esmalt millekski, kuid langetas paar nädalat tagasi otsuse, et olgu, minge, aga sel juhul peate maksma 30 000 eurot külateedesse investeerimise eest. Niisugust raha ei ole kusagilt võtta ei küladel ega ka Põlva vallal. Põlva tuli isegi Veriorale poolele teele vastu, lubades, et Põlva vallavolikogu kiidaks heaks 8500 euro hüvitamise, kuid sellega ei nõustunud Veriora vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles