«Vahetund Postimehega»: mis on Vabaerakonna maailmavaade?

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

«Vahetund Postimehega» kutsus külla Vabaerakonna juhiks kandideeriva riigikogu liikme Artur Talviku, et selgitada välja Vabaerakonna maailmavaade ja Talviku programm erakonna esimehena. Postimeest esindasid arvamustoimetuse juht Neeme Korv, Arteri toimetaja Madis Vaikmaa ja Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Ajendatult Postimehe hiljutisest juhtkirjast, mille pealkirjaks oli «Konservatiivse valija valu» püüdsime välja selgitada, kuidas seda valu vähendada. Selleks uurisime Talvikult Vabaerakonna maailmavaate kohta ja saime vastuseks, et «Ükstapuha, millist vana, kartelli- või establishmenti erakonda valid, lõpptulemusena saad sotsiaalliberaalse ja väikeste konservatiivsete algetega erakonna või valitsuse. See on suur probleem,» ütles Talvik ja lisas, et «vaba konservatism püüab kokku liita pooldunud Eestit». 

Kuna õige varsti on kohalikud valimised, küsisime, kes on Vabaerakonna kandidaat Tallinna linnapea kohale. Talviku sõnul neil kandidaati pole ja linnal võiks olla hoopiski palgaline direktor.

Mis puudutab Talviku platvormi erakonna esimehena, siis seni on ta tutvustanud seda piirkondades ja toimkondades. «Tänagi on meil üks…» mainis ta, ent ridade vahelt lugedes võis aru saada, et täpploendiga dokumenti avalikkusele esitamiseks veel pole. Küsimusele, kas Talviku juhitav Vabaerakond võiks minna Keskerakonna juhitavasse valitsusse, vastas ta: «Me lähme läbirääkimistesse kindlasti ja kui meie positsioone sisse võetakse, siis me võime ka valitsusse minna.»

Seda, miks püüab Vabaerakond enda ridadest välja visata Jevgeni Kristafovitšit ja miks käitub ta Talviku hinnangul nagu KGB provokaator, kuulete saate podcastist või siin loos olevast pleierist.

«Vahetund Postimehega» on Kuku raadio eetris igal kolmapäeval kell 13-14. Saatejuhtideks on Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ja Arteri toimetaja Madis Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles