Saamatu jäätmevedaja sai esimese trahvi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BWMi tegemata töö tõttu on viimastel kuudel süvakogumismahutite kõrvale suured prügihunnikud tekkinud.
BWMi tegemata töö tõttu on viimastel kuudel süvakogumismahutite kõrvale suured prügihunnikud tekkinud. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus tegi jäätmekäitlusettevõttele Baltic Waste Management 7000 eurot trahvi selle eest, et firma ei suutnud tagada jäätmete süvakogumismahutite häireteta tühjendamist.

Tallinnas on umbes 300 jäätmeveo klienti, kellel on jäätmete süvakogumismahutid. Selliste mahutite tühjendamiseks korraldati eraldi riigihange, mille võitis BWM. Paraku ei suutnud ettevõte mitme kuu jooksul garanteerida mahutite häireteta tühjendamist ning peamiselt suurte korruselamute juures asuvate mahutite juurde hakkasid tekkima suured prügihunnikud.

Korteriühistud esitasid ära vedamata jäätmete kohta Tallinna jäätmekeskusele nii palju kaebusi, et ametnikud ei suutnud neile isegi vastata, rääkimata probleemide lahendamisest.

Nii tegigi linn esmaspäeval otsuse, et leping BWMiga lõpetatakse ning süvakogumismahutite tühjendamisel kehtivad jälle vaba turu reeglid, ehk iga ühistu võib ise otsustada, milliselt jäätmeluba omavalt ettevõttelt ta teenust tellib.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul võeti täiendava kontrolli alla ka BWMi töö Nõmmel ja Lasnamäel. «Ja kui see töö meid ei rahulda, lõpetame ka need lepingud ära,» lubas Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles