Savisaare eksnõunik süüdistab abilinnapead jäätmekäitlusega sahkerdamises (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel kuudel avaneb jäätmete süvakogumismahutite juures sageli selline pilt.
Viimastel kuudel avaneb jäätmete süvakogumismahutite juures sageli selline pilt. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna jäätmekäitluses on aastaid valitsenud saamatus, ülbus ja omakasu, eriti hulluks on asi läinud abilinnapea Arvo Sarapuu juhtimisel, kinnitas aastaid oma põhitöö kõrvalt telekomisektoris linnapea Edgar Savisaart majandus- ja keskkonnaküsimustes nõustanud Tony Smitt.

«2010. aastal valitses Tallinna jäätmemajanduses samasugune segadus nagu praegu. Käimas oli palju erinevaid kohtuvaidlusi jäätmekäitlusfirmadega linna korraldatud hangete teemal. Jäätmeveo hinnad olid kõrged ning asjaga polnud rahul ei linnapea, linnaelanikud ega jäätmefirmad,» meenutas Smitt.

«Nähes, et valdkonna eest vastutav abilinnapea ja keskkonnaameti juht polnud suutelised probleeme lahendama, kutsus linnapea seda tegema inimese väljastpoolt linna süsteemi, ettevõtluse valdkonnast ja palus minul ajutiselt pealinna jäätmevaldkonda juhtida ja korrastada,» rääkis ta.

Esimese asjana pani Smitt tähele abilinnapea Deniss Boroditši ülbet suhtumist nii selle valdkonna ettevõtjatesse kui ka pealinna enda jäätmevaldkonnaga tegelevate spetsialistide soovitustesse, mis väljendus muuhulgas asjatundlike ettepanekute mitte arvestamises riigihangete tingimuste koostamisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles