Stroomi randa ja rannaparki ootavad ees suured muudatused

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargivahid Stroomi rannapargis.
Pargivahid Stroomi rannapargis. Foto: Aleksandr Gužov

Sel aastal uuendatakse täielikult kogu Stroomi pargi- ja rannainventar ning rand ja selle ümbruse teed, pingid, prügikastid.

Linnaeelarves on selleks otstarbeks ette nähtud 420 000 eurot. Muu hulgas remonditakse pargiteid, vahetatakse välja ja lisatakse prügikastid, uuendatakse pingid. Olemasolevad metallist pingid kaetakse puidust laudisega.

«Metallist pingid on küll vastupidavad, kuid nende peal istuda on külm ja ebamugav. Katsetasime erinevaid lahendusi koos kohalike elanikega ja lõpuks peatusime variandil, mis tundus kõige mugavam. Et suured investeeringud kauem vastu peaksid, samuti inimeste turvalisusele mõeldes, tõime Stroomi rannaparki ja Kopli kalmistuparki tagasi pargivahid. See sai võimalikuks tänu sellele, et kohalik kogukond otsustas eelmisel aastal eelarveküsitluse käigus kärpida kulutusi piirkondlikele üritustele ja suurendada heakorra eelarvet,» rääkis Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Nii Merimetsas kui ka pargialal uuendatakse kõikvõimalikud viidad ja infotahvlid. Samuti on plaanis rekonstrueerida kogu ranna ulatuses pargiala läbiv kõnnitee, mis on kindlasti hea uudis rulluisutajate ja jalgrattaga sõitjate jaoks. Olemasolev tugimüür korrastatakse. Randa tulevad ka uued betoonalustele kinnitatud rannakabiinid.

Linnaosavalitsuse sooviks on ka olemasoleva Stroomi rannahoone uuendamine, mis on selgelt ajale jalgu jäänud. Seetõttu on asutud läbirääkimistesse linnavaraameti ja linnaplaneerimise ametiga, kuidas saada lähiaastatel parim lahendus uuele rannahoonele. Samuti ühendatakse tänavu Stroomi ranna ja Haabersti kergliiklusteed.

Praeguse kava kohaselt algavad pargis tööd 22. mail. Tööde ajal üritatakse arvestada pargi külastajatega, et inimeste ajaveetmine ja puhkamine pargis kannataks võimalikult vähe. Tööd lõpevad plaani järgi hiljemalt 21.juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles