Maanteeamet soovitab Virumaal liiklejatel valida aeglasem sõidukiirus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul juhtus Lääne-Virumaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus üks inimene.
Täna hommikul juhtus Lääne-Virumaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus üks inimene. Foto: Kaspar Pokk

Maanteeamet paneb pühadeks linnast välja sõitvatele inimestele südamele, et ilmastikuolude tõttu tuleks liikluses olla väga tähelepanelik.

Maanteeameti Ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht nentis, et tänased ilmastikutingimused on üle Eesti olnud erinevad. «Peamiselt on lund ja lörtsi sadanud Lääne- ja Ida-Virumaal, mistõttu on nendes piirkondades keskmisest aeglasema sõidukiirusega liiklemine asjakohane,» ütles ta.

Täna on Virumaal juhtunud mitu liiklusõnnetust. Pisut enne kella seitset hommikul juhtus Lääne-Virumaal Kadrina vallas Hulja külas traagiline liiklusõnnetus, milles hukkus 45-aastane naine ja sai viga kaks meest. 

Lääne-Virumaal Huljas hukkus mikrobussi ja sõiduki laupkokkupõrkes inimene.
Lääne-Virumaal Huljas hukkus mikrobussi ja sõiduki laupkokkupõrkes inimene. Foto: Kaspar Pokk

Lõuna paiku juhtus Tallinna-Narva maanteel kergemat sorti avarii, kui Poola numbrimärgiga veoauto sõitis kraavi.

Haljala-Aaspere vahelisel teelõigul sõitis veoauto kraavi
Haljala-Aaspere vahelisel teelõigul sõitis veoauto kraavi Foto: Erakogu

Rehvivahetusega ei maksa kiirustada

«Viimaste päevade päikesepaistelised ilmad on küll teekatte temperatuure jõudsalt tõstnud, kuid tänane ilm näitas ilmekalt, et rehvivahetusega tark ei torma,» sõnas Piibeleht. Selleks et teeolud rahuldavana hoida, on teehooldusmasinad töötanud täna alates kella 7st hommikul.

Kuigi suverehve võib kasutada juba 1. märtsist, ei tähenda see Piibelehe sõnul automaatselt seda, et sel päeval kohe ka suvised tingimused saabusid. Lamellrehve võib kasutada aastaringselt, naastrehve, olenevalt ilmastikutingimustest, aprilli lõpuni.

«Kevadised ilmastikuolud on muutlikud ning selleks et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil – lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik,» lisas ta veel.

Riigi Ilmateenistuse teatel langeb täna õhtupoolikul ja ööl vastu homset õhutemperatuur kuni -8 kraadini. See tähendab omakorda, et märjad teepinnad jäätuvad.

Tee- ning sõiduoludega saab tutvuda liiklusinforakenduse Tark Tee kaudu, kus teeilmakaamerad kuvavad iga kümne minuti järel pildi hetkeseisust teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles