Kremli muuseumid võivad Pätsi keti näitusele panna (10)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehel õnnestus saada Moskva Kremli Relvapalatist värsked fotod Eesti presidendi ametitunnusest, mille muuseum loodab tulevikus esimest korda avalikku ekspositsiooni välja panna.

Moskva Kremli muuseumide, mille alla Relvapalat kuulub, numismaatika ja 12.–17. sajandi vene metallikunsti sektori juhataja Ljudmila Gavrilova sõnul on tegemist «kahtlemata unikaalse märgiga».

«Praegu ei ole see veel Moskva Kremli muuseumide ekspositsioonis, kuna meil praegu puudub (ekspositsioonis – J. P.) vastav temaatika. Loodame, et see arvatakse uude, ettevalmistatavasse ekspositsiooni,» selgitas Gavrilova kirjalikus vastuses Postimehele.

Eesti presidendi ametitunnus, mille ametlik nimi on Riigivapi teenetemärgi kett, valmistati 1936. aastal president Konstantin Pätsile. Tegemist on rubiini, kolme safiiri ja 94 teemandiga kaunistatud kolme sentimeetri paksuse kullast ketiga, millel rippus seitsmesentimeetrise läbimõõduga kullast riigivapp.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles