Alar Karis: Valgevene maksusüsteem on Eesti omast konkurentsivõimelisem

Adele Johanson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Margus Ansu

Eesti maksusüsteem ei konkureeri mitte ainult Läti ja Leeduga, vaid ka näiteks Valgevenega, ütles riigikontrolör Alar Karis eile kümnendat korda peetaval Danske liidrite foorumil.

«Mind külastas Eesti ettevõtja, kes rääkis, kuidas tal on mõistlikum hoida oma töötajaid Valgevenes, sest seal on tööjõumaksud madalamad. Ta tahaks tuua nad Eestisse, aga siin ei jõua ta sama kõrget palka maksta,» märkis Karis.

Riigikontrolöri sõnul võivad peatselt robotid ja tehisintellekt paljusid töid tegema hakata, aga seni on eelkõige puudu nutikaid inimesi. Paraku liiguvad Karise sõnul targad inimesed välja nii Eestist kui ka Euroopa Liidust. «34 protsenti Ühendriikide andekatest inimestest on pärit Euroopast. Enamik andekaid on keskeas. Müüt sellest, et innovatsiooni teevad inimesed garaažis, kel pole haridust, ei pea paika,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles