Arstide streigi seaduslikkus küsimärgi all

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streik Pärnu haiglas 2012. aastal.
Arstide streik Pärnu haiglas 2012. aastal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Meedikute sõnul hakkavad nad mai keskel streikima, et survestada valitsust leidma täiendavat raha Eesti tervishoiu rahastamiseks. Eesti seaduste järgi on poliitiline streik keelatud ning lubatud on vaid tööseisak töötüli lahendamiseks. Töötüli kui sellist aga praegu pole.

«Tervishoiutöötajate plaanitav streik ei oma kuidagi kokkupuudet kollektiivse töötüli seadusega,» selgitas riiklik lepitaja Meelis Virkebau. Tema sõnul pole tekkinud olukorras traditsioonilist tööandjate ja töövõtjate kollektiivset töötüli, seega pole riiklikul lepitajal põhjust sekkuda.

«Kavandatavat streiki võib pidada n-ö poliitiliseks streigiks, mida meie seadused ei reguleeri,» ütles Virkebau. «Riikliku lepitaja juures (toona oli ametis Henn Pärn – toim) on meil lepitusmenetlus läbitud ja lepitaja lõpetas selle oma otsusega veebruari alguses,» rääkis arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles