Ministeerium: Tallinna-Viljandi rongiliin ohus ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni porgandite jõudmine Viljandisse kahandas bussisõitjate ridu.
Elroni porgandite jõudmine Viljandisse kahandas bussisõitjate ridu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Rail Balticu valmimine võib viia Lelle-Pärnu raudteeliini sulgemisteni, siis majandusministeeriumi kinnitusel Viljandi liini sulgemine ei ohusta.

«Rail Balticu planeerimine tingib küll vajaduse otsustada Lelle-Pärnu lõigu tulevik RB valmimiseni, kuid Tallinna ja Viljandi vahelist ühendust see otsus ei mõjuta,» teatas majandusministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide.

Eesti Geograafia Selts teatas kolmapäeval, et kuna olemasolev Lelle-Pärnu raudteelõik pärast Rail Balticu käikuandmist likvideeritakse, võib sellega kaasneda oht ka Tallinn-Viljandi raudteeühenduse säilimisele.

«Kui olemasolev Lelle-Pärnu raudtee pärast Rail Balticu käikuandmist likvideeritakse, siis milline on sellest tulenev mõju Tallinn-Viljandi liini edasisele kasutamisele ja kas sellega ei kaasne oht Viljandisse ulatuva raudteeühenduse säilimisele?» seisab seltsi pressiteates.

Oktoobris kaalus riik Pärnu lennujaama hinnanguliselt 13 miljoni eurot maksva renoveerimise rahastamist algselt Lelle-Pärnu raudteelõigu renoveerimiseks plaanitud vahenditest.

«See kataks kindlasti lennujaama renoveerimise kulud. On räägitud sellest, et kui Rail Baltic kindlalt tuleb, pole mõtet raudteelõiku rekonstrueerida,» ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius toona BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles