Kersti Kaljulaid: peremudel ei määra, kas vanemana õnnestutakse või mitte (18)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Ann Vaida

President Kersti Kaljulaid ütles, et Eestis sünnib vaid kolmandik lapsi abieludes ning tema sõnul ei määra peremudel, kas vanemana õnnestutakse või mitte.

Kaljulaid märkis, et kümned tuhanded Eesti lapsed sirguvad õnnelikes ja tublides peredes. «Selliste perede tunnustamisega on Naisliit aastaid tegelenud, mille eest minu tänu neile.»

Kaljulaid lisas, et tänases Eestis sünnib vaid kolmandik lapsi abieludes ning Eestis on väga palju vanemaid, kes ei ole soovinud sõlmida abielu või registreerida kooselu.

«Eestis elab emasid ja isasid, kes kasvatavad oma tütreid ning poegi üksi, saatuse tahtel või vabal valikul. Eestis elab samasoolisi paare, kes kasvatavad ühiselt lapsi ja Eestis on kärgperesid, kus kasvavad ühe ja teise vanema ning nende ühised lapsed,» loetles ta.

Kaljulaidi sõnul ei määra peremudel, kas vanemana õnnestutakse või mitte. «Õnnelikke – ja kahjuks ka õnnetuid – lapsi kasvab kõikides peremudelites.»

Ta ütles, et mõtleb tänutundega kõikidele vanematele Eestis, kelle kodus kasvavad õnnelikud lapsed, kel jagub hoolt ja armastust ja kes näevad iga päev vaeva oma laste ja lastelaste tuleviku nimel.

Naisliit korraldab juba ligi 20 aastat Aasta Ema konkurssi, kuid selle paljude meelest iganenud tingimused on tekitanud ühiskonnas laiapõhjalise arutelu, mis on päädinud allkirjade kogumisega. Facebooki-grupis Virgina Woolf Sind Ei Karda! algatati petitsioon, et muuta konkursi praeguseid tingimusi, mille kohaselt peaks sobiv aasta ema kandidaat olema lapsed koos abikaasaga üles kasvatanud.

Loe lähemalt: Vaidlus jätkub: kes ikkagi on aasta ema tiitlit väärt?

Traditisooni kohaselt annab Aasta Ema hõbeprossi auhinnagalal üle president.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles