Peagi sõidavad liiklusõnnetustele appi enamasti vabatahtlikud päästjad

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tallinnas Tartu maanteel.
Liiklusõnnetus Tallinnas Tartu maanteel. Foto: Martin Ilustrumm

Siseministeerium plaanib kahekordistada liiklusõnnetustele reageerivate päästekomandode arvu ning paari aasta pärast saabuvad liiklusõnnetusse sattunutele suure tõenäosusega appi just vabatahtlikud.

Siseministeeriumi tegevuskava järgi suureneb liiklusõnnetustele reageerida suutvate päästekomandode arv praeguselt 13-lt nelja aasta pärast 25-le. Siseminister Andres Anvelti (SDE) sõnul on eesmärk, et liiklusavariide korral välja sõitvad vabatahtlikud päästekomandod jaotuksid ühtlaselt kogu Eesti peale.

Liiklusõnnetustele reageerivate vabatahtlike komandode arvu suurendatakse järgneva nelja aasta jooksul kolme komando võrra aastas ning nende asukoht valitakse liiklustiheduse ja liiklusavariide arvu järgi. Üks eesmärk on, et vabatahtlike olemasolul ei sõidaks kutselised päästjad iga õnnetuse peale välja, sest samal ajal võib mujal olla juhtunud midagi sellist, kus läheb vaja elupäästmist ja kuhu kutselisi päästjaid rohkem tarvis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles