​Eesti riigi 100. sünnipäeva tähistamine kestab kolm aastat

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammede istutamine
Tammede istutamine Foto: ev100.ee

Ükski riik ei sünni ühe päevaga. Selle nimel on tehtud tõsist tööd ja sündimise loosse jääb mitmeid sündmusi, mis väärivad meeldetuletamist. Riigi senise ajaloo suurima juubeli tähistamine toimub pikema aja jooksul.

EV100 programm algas aprillis, mil möödub sada aastat eestlaste asualade ühendamisest, tipneb Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga 24. veebruaril 2018, meenutab aastal 2019 saja aasta taguseid Vabadussõja olulisemaid pöörde- ja võidulahinguid ning lõpeb veebruaris 2020, mil täitub sada aastat Tartu rahu sõlmimisest.

Eesti riigi 100. sünnipäeva tähistamine kestab kolm aastat

Ükski riik ei sünni ühe päevaga. Selle nimel on tehtud tõsist tööd ja sündimise loosse jääb mitmeid sündmusi, mis väärivad meeldetuletamist. Riigi senise ajaloo suurima juubeli tähistamine toimub pikema aja jooksul. EV100 programm algab käesoleva aasta aprillis, mil möödub sada aastat eestlaste asualade ühendamisest, tipneb Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga 24. veebruaril 2018, meenutab aastal 2019 saja aasta taguseid Vabadussõja olulisemaid pöörde- ja võidulahinguid ning lõpeb veebruaris 2020, mil täitub sada aastat Tartu rahu sõlmimisest.

Jutustus minevikust, kuid suunaga tulevikku

Kuigi EV100 ajaraam on seotud Eesti riigi sündimise ajalooliste verstapostidega, on kogu juubeliprogramm suunatud pigem tulevikku. Juubelitegevuste kava puudutab peaaegu kõiki olulisemaid eluvaldkondi ja annab ühiskonnale võimaluse vaadata tagasi meie riigi ajalukku, tõsta esile tänapäeva ja seada uusi eesmärke edaspidiseks. Olla ühel ajal iidne ja uudne, õpihimuline ja uskuda iseendasse.

Need on EV100 suuremad algatused

EV100 programm koosneb suurematest valdkondlikest algatustest, suursündmustest, ametkondade juubelitest, kingitustest ja üritustest. Programmis on üle 200 projekti ja algatuse, programm jääb avatuks kuni EV100 perioodi lõpuni.

  • Igal lapsel oma pill: üldise muusikahariduse toetuseks ellu kutsutud muusikainstrumentide ostmise suurprojekt. 
  • Laste Vabariik  – elamustuur, mis jõuab peatub igas maakonnas, kokku 55 korda 
  • Hea avalik ruum – arhitektuuriprogramm, mille jooksul saavad uue ilme 15 linnaruumi ja ajaloolist keskust 
  • Eesti 100 tamme  – Eesti 100 tamme esinduspark rajatakse Tamsallu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles