Päästjad ei soovita suurvee ajal jõgedele tükkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine suurvesi
Kevadine suurvesi Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Ehkki lume sulamisega jõgedel algav suurveeaeg kutsub huvilisi nautima kiiret voolu ja rohket vett, hoiatab Põhja-Eesti päästekeskus, et paljud ei oska arvestada rohke vee ja kiire vooluga kaasnevaid ohtusid.

Tänavune lumerohke talv võib jõgedele tuua eelmise aasta veerohkusega võrreldava suurvee. Vältimaks möödunud aasta rohkeid õnnetusi Harjumaa jõgedel, soovitab päästekeskus arvestada järgmisi ohutusnõudeid:

* Suurvesi on sobimatu aeg algajale paadimatkajale kanuu või paadisõiduga esmase tutvuse tegemiseks.
* Ära lase ennast eksitada kogenud matkajate või süstameeste kiirest ja ladusast sõidust kärestikes. Väheste kogemuste juures või sobimatut sõiduvahendit kasutades võib paat ümber minna sekunditega.
* Välju enne ohtlikke kohti ja vea oma sõiduvahend uppumisega riskimata mööda maad ohutu paigani.
* Kanna alati enda jaoks sobivas suuruses ning korralikult kinnitatud päästevesti.
* Ohutuim viis nauditava veematka kogemuse saamiseks on teha seda kogenud matkakorraldaja juhtimisel.

Möödunud aasta suurvee haripunktis, ajavahemikul 10. kuni 18. aprillini uppus Harjumaa jõgedel neli inimest. Sama aja jooksul toodi veest välja kolmteist ümber läinud kanuudest, süstadest või paatidest vette kukkunud inimest. Viis neist vajas haiglaravi.

Täpsemat infot veematkade ohutust korraldamisest leiab Põhja-Eesti Päästekeskuse kodulehelt või veebilehelt veeohutus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles