Kaitseinvesteeringuteks eraldatakse 60 miljonit eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Kaitseministeeriumi teatel jäävad kaitsekulutused eelarvestrateegia järgi vähemalt kahele protsendile SKTst, millele lisanduvad liitlaste vastuvõtu kulud, samuti luuakse 60 miljoni eurone kaitseinvesteeringute programm.

Välja on töötatud põhjalikud ja üksikasjalikud plaanid neljaks ning kümneks aastaks, mis muu hulgas näevad ette Scoutspataljoni mehhaniseerimist. Samuti suurendatakse Kaitseliidu eelarvet. Toetus Kaitseliidule kasvab alates 2018. aastast igal aastal ligi 0,9 miljoni võrra, jõudes 2021. aastaks 36 miljonini. Lisaks on aastatel 2018–2021 Kaitseliidu ettevalmistatavateks maakaitsega seotud hangeteks planeeritud kokku umbes 60 miljonit.

Liitlaste kasvava kohaloleku ning Eesti enda sõjalise võime kasvu tingimustes on ministeeriumi teatel kriitilise tähtsusega piisava suurusega harjutusalade olemasolu. Peale kaitseväe keskpolügooni arendamise nähakse ette ka Klooga ja Nursipalu harjutusala väljaehitamist. Samuti jätkatakse investeerimist Kaitseliidu taristusse ja lasketiirudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles