Sõjaväeluure hoiatab Eestisse saabuvaid Taani sõdureid provokatsioonide eest (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kaitseväelased.
Taani kaitseväelased. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Aastavahetusel NATO lahingugrupi raames Eestisse saabuvaid Taani sõdureid ähvardavad võimalikud Vene agentide provokatsioonid, mille eesmärgiks on alliansi sõdurite kompromiteerimine, hoiatab Taani sõjaväeluure (FE) oma raportis.

«FE hinnangu kohaselt on oht Taani sõdurite kompromiteerimiseks ja ahistamiseks kõrge,» seisab ülevaates, millest kirjutab reedel Taani ajaleht Politiken.

Seetõttu peavad sõdurid olema tähelepanelikud kergemeelsete naiste suhtes, kes võivad alliansi sõjaväelasi meelitada kompromiteerivatesse olukordadesse nende Eesti-missiooni ajal. Eriliselt tähelepanelik tuleb olla siis, kui sõduritele antakse linnaluba Tallinnasse või Tartusse. Samuti tuleb olla ettevaatlik liikluses, hoiatab sõjaväeluure.

Võimalikku ohtu Eestisse saabuvatele Taani sõduritele tunnistas ka neljapäeval Tapal liitlaste lahingugrupi Eestis teenimise avatseremoonia osalenud Taani kaitsemiister Claus Hjort Frederiksen. «Sõdurid võivad sattuda provokatsioonide ohvriks, relvajõud tegelevad selle riskiga,» ütles kaitseminister.

Aastavahetusel Tapale saabuv Taani üksus vahetab lahingugrupis välja Prantsuse sõdurid, kes alustasid oma teenistust Eestis aprillis.

Veebruaris hoiatas teabeameti juht Mikk Marran Briti ajalehele The Times antud intervjuus Eestisse saabuvaid Suurbritannia sõdureid Venemaa eriteenistuste provokatsioonide eest, nagu provotseeritud kaklused või külma sõja spioonimängude stiilis armulõksud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles