Eestisse saabus Süüriast viis pagulasperet (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pered Aleppos evakuatsiooni ootel.
Süüria pered Aleppos evakuatsiooni ootel. Foto: AFP / Scanpix

Eestisse saabus neljapäeval Euroopa Liidu rändekava alusel viis Süüriast pärit pagulasperet, kokku 22 inimest.

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag ütles BNSile, et Eestisse tuli Euroopa Liidu rändekava alusel viis Kreekast ümberpaigutatud Süüriast pärit perekonda. Neist kaks peret on viieliikmelised, kummaski kaks vanemat ja kolm last. Perekonnad suunati elama Viljandimaale ja Rakverre.

Samuti saabus sel neljapäeval Eestisse kolm neljaliikmelist Süüriast pärit perekonda. Kõigis neis on kaks vanemat ja kaks last. Perekonnad suunati elama Rakverre ja Põlvasse.

Raag sõnas, et kõigil neljapäeval Eestisse jõudnud täiskasvanud sõjapõgenikel on peamiselt põhi- või kõrgharidus ning kõigil on varasem töökogemus erinevatelt aladelt.

Seega on rändekava raames praeguseks Eestisse ümber paigutatud ja asustatud 142 inimest. Neist üks Iraagi perekond läks vabatahtlikult tagasi kodumaale, 31 inimest on Euroopas reisil ning kaks vahi all.

Eesti on Euroopa Liidu rändekava raames lubanud Kreekast ja Itaaliast ümber paigutada ning Türgist ümber asustada kokku 550 pagulast.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles