Kagu-Eesti supervaras sai karistuseks poolaastat vangistust (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmised pool aastat veedab mees vanglas.
Järgmised pool aastat veedab mees vanglas. Foto: Tairo Lutter

Üks Kagu-Eesti mees pani mitme aasta jooksul toime hulgaliselt sissemurdmisi ja vargusi Põlva-, Valga- ja Võrumaal, tekitades kannatanutele kahju rohkem kui 25 000 euro eest.

Vähe sellest – ta võttis hea tuttava appi, kuna vahel ei käinud tal endal jõud üle, et varastatud asjad minema viia, kirjutab Lõuna Leht.

Hiljuti tunnistas Tartu maakohus 55-aastase Felor Felmani kokkuleppemenetluses süüdi vargustes ning 56-aastase Hendrik Visnapuu vargustele kaasaaitamises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Sama otsusega tunnistati tulirelva ebaseaduslikus käitlemises süüdi veel üks mees.

Kuritegude mastaapsusest annab aimu seegi, et meeste süüasja kohta on tervelt viis mahukat köidet kohtutoimikuid.

Kõik kohad, kust varastada, olid Felmail endal juba varem välja vaadatud. «Visnapuu ülesanne oli mind näiteks kohale toimetada, kuid mitte ka alati, ning hiljem, kui tegu oli tehtud, mulle ja asjadele järele tulla. Sissemurdmised panin toime üksinda. Suhtlesime Visnapuuga omavahel raadiojaama abil,» rääkis ta.

Kohus mõistis Felmanile karistuseks kolmeaastase vangistuse, millest reaalselt tuleb tal ära kanda kuus kuud. Visnapuul tuleb koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga kanda kokku kahe aasta, ühe kuu ja 27 päeva pikkune vangistus. Mõlemad mehed peavad lisaks tasuma menetluskulud ning hüvitama kannatanutele tekitatud kahjud.

Loe pikemalt, kuidas pikanäpumehed tegutsesid Lõuna Lehest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles