Ministeerium: Saluveeri tööga on probleeme

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Kurm.
Tarmu Kurm. Foto: OVE MAIDLA/PM/EMF

Viimase poole aasta jooksul on haridus- ja teadusministeerium Aarne Saluveerilt Otsa koolis toimuva kohta korduvalt aru pärinud. Nüüdseks on jõutud järeldusele, et töötasustamise ja palgakorraldusega pole õppeasutuses kõik korras.

«Kindlasti ei ole ministeerium seisukohal, et etteheiteid Aarne Saluveeri tegevusele pole: direktori tähelepanu on juhitud vajadusele muudatuste elluviimisse kaasata kollektiiv, koolijuhilt on korduvalt küsitud olukorra kohta selgitusi, kutsutud üles ebakõlasid lahendama,» rääkis ministeeriumi pressiesindaja Tarmu Kurm.

Ta märkis, et kuigi direktoril ongi seaduse järgi õigus kehtestada personali töökorraldusreeglid ja teha seal muudatusi, ei saa otsused olla langetatud kollektiivi seljataga. «Oluline on selle juures, et seda kõike peab tegema korrektselt ja õiguspäraselt,» toonitas Kurm.

Kas Saluveer on või ei ole korra vastu eksinud, Kurm ei avaldanud. Küll aga on ministeeriumi töötajad leidnud koolis olevat probleeme ja kui need püsivad, võidakse algatada audit Saluveeri kehtestatud palgakorralduse õiguspärasuse kohta.

Enne seda katsetatakse muid meetmeid. «Kuna nüüdseks on selge, et koolisiseseid kokkuleppeid ei ole suudetud saavutada, otsustati kutsuda kokku ümarlaud,» lausus ministeeriumi pressiesindaja.

Täna haridus- ja teadusministeeriumi Tallinna kontoris toimuval ümarlaual plaanib ministeerium selgitada mõlemale poolele nende õigusi ja kohustusi. Samuti on kavas arutada, mida peaks ette võtma, et taastuks töörahu. Kollektiivi umbusaldusavaldust Saluveeri suhtes pole plaanis kohtumisel kõne alla võtta.

Kuna Otsa kool on riigikool, peab umbusaldusavalduse asjus lõpliku otsuse langetama minister Mailis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles