Mupo tegi nädalavahetusel Pirital 170 parkimistrahvi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valesti pargitud autod Pirita teel.
Valesti pargitud autod Pirita teel. Foto: Mupo

Nädalavahetusel Pirital toimunud mess tõi kohale palju huvilisi ja munitsipaalpolitseile hulgaliselt väljakutseid seoses valesti parkimistega.

«Vaatamata rohkele selgitustööle oli rikkumisi väga palju. Kui kolme päeva peale kokku tehti selgitustööd 283-le sõidukijuhile, siis paraku tuli välja kirjutada ka trahviteateid: reedel vormistas mupo patrull 91, laupäeval 32 ja pühapäeval 47 hoiatustrahviotsust – kokku 170,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Patrulli kohaloleku ajal valesti parkinud sõidukiomanikele tehti selgitustööd, lubati olukord heastada ja sõiduk korrektselt ümber parkida. Trahvi neile eksimuse eest välja ei kirjutatud, küll aga said trahvikviitungi need autoomanikud, kes olid end pikas rivis parkinud keelumärgi vahetus piirkonnas või haljasalal,» lisas ta.

«Eriti kurioosseks teeb olukorra see, et ümberkaudsed tasulised parkimisplatsid olid pooltühjad. Samuti paneb imestama, et autojuhil, kes näeb pikka rida kojamehe vahele pandud trahvikviitungiga sõidukeid, ei sütti peas hoiatustuluke – midagi on totaalselt valesti,» ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere. «Meie praegune suund on teha võimalikult rohkem selgitustööd ja võimalikult vähe karistada. Seda näitab tehtud selgitustööde number – 283. Paraku olid rikkumised sellise kaaluga, et ainuüksi suulise märkusega piirduda ei olnud võimalik.»

Munitsipaalpolitsei kavatseb ka tulevikus suurürituste ja messide ajal Pirita tee parkimisel silma peal hoida ning soovitab kõigil messikülastajatel oma positiivset meeleolu mitte rikkuda ning parkida vastavalt liikluskorraldusvahenditele. «Vabanduseks ei ole parkimiskohtade puudumine – tasulistes parklates jagub kohti piisavalt. Seda näitasid pooltühjalt seisnud parklad möödunud nädalavahetusel,» lisas Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles