Inimesed kahtlustasid ministrit Võhandu maratonil viilimises (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski läbis 100-kilomeetrise Võhandu maratoni.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski läbis 100-kilomeetrise Võhandu maratoni. Foto: Kuvatõmmis ERRi videost

Kui veebis avaldatud GPS-seadme info põhjal hakkasid inimesed kahtlustama, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning «Pealtnägija» tiim tegid Võhandu maratonil sohki, siis maratoni peakorraldaja kinnitab, et meeskond läbis 100-kilomeetrise retke täispikkuses.

Tähelepanelikud inimesed märkasid, et Võhandu maratoni kodulehel avaldatud GPS Trackeri jälitusseadme andmete järgi liikusid Ossinovski ja «Pealtnägija» toimetaja Kristjan Pihl maratonil 12 punktist 13 punktini justkui autoga mööda sõiduteed.

Pihl selgitas, et tiimil jäi ühes vahepunktis kuivade riiete vahetamise käigus lihtsalt GPS-seade märgade riiete vahele ja sõitis autoga umbes 12 kilomeetrit. Ühe silla peal said nad GPSi uuesti kätte.

«Sõitsime Jevgeniga ikka kogu distantsi jõge mööda – seda tõestavad ka meie süstalt filmitud videokaadrid,» lausus Pihl.

Võhandu maratoni peakorraldaja Hillar Irves kinnitas Postimehele, et minister tegi koos ajakirjanikuga kogu maratoni läbi. «Nad sõitsid ausalt läbi. Meie enda saatetiim, Olden Jentson ja Ragnar Toomsalu, sõitis nendega 16 tundi kaasas,» rääkis ta.

Irvese sõnul oli saatemeeskonna teekond ajakulukas, sest neil oli filmimiseks palju peatusi. GPSi järgi oli seisuaegasid ligikaudu neli tundi. «Need olidki võtteajad kõik, kus nad saadet tegid. See oli täiesti võimalik, et kui vahetati riideid, siis võis see käsi-GPS-seade sattuda kuhugi auto peale,» lausus ta.

Duol kulus 100 km pikkuse distantsi läbimiseks 16 tundi, 14 minutit ning 28,6 sekundit. Kahesüstade konkurentsis andis see neile 128. koha.

Kõik kontrollpunktid tiim Pealtnägija läbis ja finišisse ka jõudis. Ministri osalemist Võhandu maratonil näeb kolmapäevases «Pealtnägija» saates.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles