Uus lasteaed sai autoriõigustega kaitstud nime

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel avatakse Kadrioru pargi serval olevas majas Lotte lasteaed.
Sügisel avatakse Kadrioru pargi serval olevas majas Lotte lasteaed. Foto: Jaanus Lensment

Sügisel Kadriorus Koidula tänaval avatav Lotte lasteaed sai koeratüdruku loojatelt nime tasuta kasutamiseks.

Samuti on Tallinna haridusamet sõlminud nendega lepingu, et lasteaia Lotte-teemalised kujundused tellitakse Heiki Ernitsa käest, kinnitas haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

«Uuele lasteaiale valiti Lotte nimi seetõttu, et tegu on ühe Eesti laste lemmiktegelasega, kes sobib suurepäraselt rajatava lasteaia arhitektuuri ja selle ümbruse, Kadrioru pargiga. Lasteaia maja meenutab Lotte kodu, kus elavad ta vanemad ja sõbrad, lähedal asuv lossiaed ja tiik loovad muinasjutumaailma igale lapsele. Kadrioru park pakub ka väga häid võimalusi õuesõppeks. Usume, et lastele meeldivad nii uus lasteaed kui ka selle nimi. Sama nimega lasteaiad on muide ka Tartus,» rääkis Jürisaar Postimehele.

Ta lisas, et tegu on ainsa lasteaiaga, mille nimele kehtivad autoriõigused. «Tallinnas on veel ka Muumipere Lastesõim ja Tallinna Lasteaed Sipsik, kuid need nimed on juba nii ammu kasutuses, et nende autoriõiguste kohta ei oska ma vastata. Kas veel kunagi mõni muinasjututegelase nimega lasteaed tuleb, ei oska me samuti praegu öelda,» lausus Jürisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles