Päästjad koputasid Narvas ja Kohtla-Järvel tuhande kodu uksele

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Päästjad külastasid viimase kolme kuu jooksul Narvas ja Kohtla-Järvel tuhandet kodu, et nõustada elanikke tuleohutusteemadel.

Viimasel kolmel aastal ei ole Ida-Virumaal eluhoonete tulekahjude arv tuhande elaniku kohta langenud nii nagu teistes Eesti piirkondades. Pea kõik traagiliselt lõppenud tuleõnnetused on leidnud aset inimeste kodudes, enam kui pooltel majapidamistel on puudunud töökorras suitsuandur.

Sel põhjusel külastasid Ida päästekeskuse päästjad eriprojekti «Kodu tuleohutuks!» käigus veebruaris, märtsis ja aprillis umbes tuhat kodu ja andsid elanikele nõu, kuidas elada nii, et tuleõnnetusi ei juhtuks. Märtsis oli ka kõigil elanikel võimalik tellida tasuta kodunõustamist, helistades telefoninumbril 1524.

Päästjad andsid inimestele individuaalseid soovitusi ning üheskoos vaadati üle elektrisüsteemid ja küttekolded, suitsuanduri õige asukoht ja selle seisukord. Abi vajavatesse kodudesse paigaldati tasuta suitsuandur.

Narvas viidi läbi 501 ja Kohtla-Järvel 535 kodunõustamist. Iseseisvalt tellis tasuta kodunõustamise Narvas 60 ja Kohtla-Järvel 19 elanikku. Kõikide kodunõustamisele registreerunute vahel loositi välja ka kuus tulekustutit.

«Me täname neid inimesi, kes tundsid huvi parandada oma tuleohutusalaseid teadmisi ning leidsid aega registreeruda tasuta kodunõustamisele,» ütles Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Maido Nõlvak. «Loodame, et meie regiooni elanike tuleohutuskultuuri tase tõuseb ning eluhoonete tulekahjude arv langeb.»

Lisaks kodunõustamistele viidi Narvas läbi 19 tuleohutuskoolitust ühiselamute elanikele, kokku koolitati 436 inimest kaheksas ühiselamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles